Een cliënt verwijzen naar Alliade

Verwijzers

Als medisch specialist, huisarts, gebiedsteam, hulpverlener of medewerker van een zorgkantoor kun je een cliënt verwijzen naar Alliade.

Als medisch specialist, huisarts, gebiedsteam, hulpverlener of medewerker van een zorgkantoor kun je een cliënt verwijzen naar Alliade.

Wij helpen kwetsbare mensen met jeugdzorg, verstandelijke gehandicaptenzorg, ouderenzorg, werk & dagbesteding en maatschappelijke ondersteuning. Zodra wij een verwijzing binnen hebben, wordt een cliënt zo snel mogelijk in behandeling genomen. Als huisarts kun je direct vanuit de verwijsmodules van Zorgdomein naar ons verwijzen. Daarnaast vind je ons zorgaanbod ook in andere verwijzende websites, waaronder bijvoorbeeld ZorgAtlas.

Advies

Zoek je (para)medisch of gedragskundig advies over een cliënt met een verstandelijke of andere beperking? Dan kun je terecht bij één van onze experts. Onze artsen voor verstandelijke gehandicapten, specialisten ouderengeneeskunde en andere zorgverleners zijn beschikbaar voor advies, zij delen hun expertise kosteloos met jou als verwijzer. 

Wachttijden

We willen iedere cliënt zo snel mogelijk verder helpen met passende zorg. We proberen de wachttijden zo kort mogelijk te houden. In de praktijk verschillen de wachttijden sterk voor de verschillende types zorg. Onze klantadviseurs vertellen je graag meer over de actuele wachttijden. Ook kunnen zij aanvullende informatie verstrekken. Zij zoeken graag samen met jou naar de beste oplossing.

Intake poliklinische behandeling
Per 4 april 2024 bedraagt de wachttijd voor een intake van een poliklinische behandeling 24 weken.

Diagnostiek
In sommige gevallen volgt na de intake eerst diagnostiek. Hiervoor is de wachttijd 25 weken. In andere gevallen volgt na de intake gelijk behandeling. Hieronder volgt een overzicht met de wachttijd per behandeling na de intake.

 


Poliklinische behandeling

De polikliniek van Alliade heeft een uitgebreid aanbod aan diagnostische toetsen voor het bepalen van de problematiek en classificatie. De toetsen hiervoor zijn aangepast aan niveau verstandelijke beperking en de leeftijd van de cliënt. De regiebehandelaar wordt voor de diagnostiek ondersteund door een specialistisch diagnostisch team. De omgeving van de cliënt is daarbij van groot belang. Mensen uit het sociale systeem van de cliënt worden dan ook betrokken bij de behandeling. Dit kunnen verwanten, zoals ouders of verzorgers zijn, maar soms ook andere betrokkenen.

Krijgt een cliënt zowel behandeling van de poli als begeleiding of intensieve hulpverlening van een zorgonderdeel van Alliade, dan wordt de zorg door ons zo goed mogelijk integraal afgestemd. Wij werken met een vast stappenplan, namelijk: aanmelding, intake en diagnose, advies, behandeling en een eindgesprek. Als verwijzer ontvang je een verslag van dit proces.


Verwijzing ELV

Alliade ouderenzorg biedt ook kortdurende eerste lijnsverblijf (ELV). Het ELV Loket Friesland staat 24/7 voor je klaar. Je kunt ons eenvoudig bereiken tussen 08:30 - 17:00 uur via 088 - 512 7777. Buiten deze tijden word je automatisch doorverbonden naar de Zorgcentrale die de triage en plaatsing overneemt. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via dit nummer. Daarnaast heb je via de website www.herstelzorg.nl direct inzage in welke zorgorganisaties in de regio ELV aanbieden en waar ruimte is.


Onze klantadviseurs staan voor je klaar

Onze klantadviseurs hebben ruime kennis van ons volledige zorgaanbod. Voor al je vragen kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen.