Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Dagbesteding voor mensen met een beperking

Als je naar de dagbesteding gaat, wil je graag zinvol én op een leuke manier bezig zijn. Daarom bieden we bij Talant een breed aanbod aan activiteiten op onze locaties voor dagbesteding. Van productiewerkzaamheden en creatieve activiteiten tot beweging en ontspanning.

Op onze locaties voor dagbesteding kijken we samen met de cliënt naar dagbesteding die aansluit bij zijn of haar mogelijkheden, vaardigheden en behoeften. We willen cliënten mee laten doen op een manier die bij hen past.

In de praktijk doen we dat zo:

Mogelijkheden staan centraal

Voor elke cliënt gaan we voor dagbesteding die het best bij hem of haar past. De mogelijkheden en interesses van cliënten zijn hierbij het uitgangspunt.

Stimuleren persoonlijke ontwikkeling

We bieden alle cliënten de kans om te leren en te ontwikkelen. Begeleiders observeren en overleggen regelmatig, zodat de dagbesteding aansluit bij de persoonlijke ontwikkeling en de behoefte van de cliënt.

Samenwerking met specialisten

We werken intensief samen met ons behandelteam van artsen, fysiotherapeuten en logopedisten. Activiteiten stemmen we af op de benodigde zorg en ondersteuning.

Actieve rol in de samenleving

Voor iedereen is het belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving en met zijn of haar talent iets bij te kunnen dragen. Daarom streven we met onze ateliers, productielocaties, winkels en andere dagbestedingslocaties naar een actieve rol in de samenleving. Zo verkopen we producten onder het label Eigenmakke en voeren we opdrachten uit voor reguliere bedrijven in Friesland.

Speciale groepen voor ouderen

Voor ouderen heeft Talant speciale groepen. Binnen de reguliere dagbestedingslocaties, maar ook binnen verzorgingshuizen in Friesland. De activiteiten zijn aangepast aan op de leeftijd van de cliënten.

Locaties voor dagbesteding

Type
Geschikt voor
Plaatsnaam
ANBI
Scrollen