Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Betekenisvolle centra voor dagbesteding

Een dag is goed besteed als we er met een tevreden gevoel op terug kijken. Iedereen is op zijn eigen manier zinvol bezig, want het verschilt per persoon wát ons een tevreden gevoel geeft. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Daarom bieden we bij Talant een scala aan mogelijkheden op onze centra voor dagbesteding: van praktische werkzaamheden en creatieve activiteiten tot beweging en ontspanning.

De één is heel actief en naar buiten gericht, de ander meer in zichzelf gekeerd. Elke cliënt heeft een eigen temperament en daar houden we rekening mee bij het vinden van passende dagbesteding. Het is de uitdaging om samen te ontdekken wat mensen graag doen en welke vaardigheden hen goed af gaan.

In de praktijk doen we dat zo:

Mogelijkheden staan centraal

De mogelijkheden en interesses van cliënten zijn het uitgangspunt in al onze centra.

Stimuleren persoonlijke ontwikkeling

Begeleiders observeren en overleggen regelmatig zodat dagbesteding aansluit bij de persoonlijke ontwikkeling en bij de vorm van de dag. De ene keer leren cliënten iets nieuws, de andere keer kunnen ze rustig hun gang gaan.

Samenwerking met specialisten

Activiteiten worden waar mogelijk afgestemd op de benodigde zorg en ondersteuning; dit gebeurt in overleg met o.a. artsen, fysiotherapeuten en logopedisten.

Actieve rol in de samenleving

Diensten verlenen of iets maken is interessant voor consumenten. Daarom streven we met onze ateliers, productielocaties, winkels en andere dagbestedingcentra naar een actieve rol in de samenleving.

Speciale groepen voor ouderen

Voor ouderen heeft Talant speciale groepen, zowel binnen de reguliere dagbestedingscentra als binnen verzorgingshuizen. Want ook na het ‘pensioen’ is het prettig om sociaal actief te blijven en vaardigheden op peil te houden.

24-uursarrangementen

Cliënten die slecht gedijen bij dagbesteding buiten de deur, kunnen gebruik maken van 24-uursarrangementen.

Een scala aan mogelijkheden

Bij onze centra voor dagbesteding bieden wij een scala aan mogelijkheden: van praktische werkzaamheden en creatieve activiteiten tot beweging en ontspanning.

Locaties voor dagbesteding

Type
Geschikt voor
Plaatsnaam
ANBI
Scrollen