Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Financiën

De zorg die Talant biedt wordt betaald uit de WLZ: de Wet Langdurige Zorg. Talant biedt cliënten ook extra producten en diensten die niet onder de WLZ-zorg vallen. De kosten hiervoor brengt Talant in rekening.

WLZ
De zorg die Talant biedt wordt betaald uit de WLZ: de Wet Langdurige Zorg. U hoeft zich niet apart te verzekeren voor de WLZ. Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor de WLZ-zorg. Voor producten en diensten die onder de WLZ-zorg vallen betaalt u verplicht een eigen bijdrage. Dit is de zo geheten ‘eigen bijdrage WLZ’ die wordt geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Dit gaat buiten Talant om.

Extra producten en diensten
Zorggroep Alliade, waar Talant onderdeel van is, biedt cliënten extra producten en diensten aan die niet onder de WLZ-zorg vallen. Bijvoorbeeld het wassen van de kleding of activiteiten op het gebied van vrije tijd. De kosten hiervoor brengt Alliade bij u in rekening. U bent niet verplicht deze producten of diensten af te nemen. Alliade mag geen kosten in rekening brengen voor producten en diensten die onder de WLZ vallen.

Daar kunt u op rekenen
In de folder Daar kunt u op rekenen bij Alliade staan de afspraken over kosten die in rekening gebracht mogen worden. U vindt de folder op de website van Zorggroep AlliadeOok vindt u er de tarievenlijst, welke jaarlijks wordt vastgesteld. 

ANBI
Scrollen