talanttalant

Theatervoorstelling Mata Hari door Talant

Talant heeft ambitieuze plannen; tijdens Culturele Hoofdstad 2018 hoopt ze op de planken te staan met een theatervoorstelling over Mata Hari. Het idee ontstond na de succesvolle theatervoorstelling van ‘Sneeuwwitje en de 7’ afgelopen jaar, waarmee ze het publiek in de uitverkochte grote zaal van De Lawei wist te boeien en te verrassen.

Hoewel er al een talentscout was onder de cliënten van Talant voor de mogelijke voorstelling, is alles nog onder voorbehoud van de financiën. Op dit moment worden fondsen benaderd en subsidies aangevraagd voor de theaterproductie Mata Hari. Ook cliënten maken plannen voor inzamelingsacties, want voor hen is het meedoen aan een grote theaterproductie als een droom die uitkomt. Elke bijdrage is een stap dichter bij de realisatie van deze droom.

Art Jan de Vries, regisseur en acteur bij Sneeuwwitje en de 7, deed in samenwerking met Special Arts en vele amateurkunstenaars uit Friesland de talentenscout voor de mogelijke Mata Hari voorstelling. Zij zijn onder de indruk van het talent en hebben er veel vertrouwen in om opnieuw een succesvolle voorstelling te realiseren. Art-Jan de Vries: “Met de ervaring van de vorige voorstelling, kunnen we stappen zetten en veel professioneler werken”, vertelt hij enthousiast.

De ultieme droom is een professionele productie door mensen met en zonder beperking. “Niet alleen om te schitteren voor groot publiek, maar juist ook om mensen de kans te geven om hun talent te ontwikkelen,” vertelt directeur Auke Jelle Kingma van Talant. “We zien dat mensen zich, door mee te doen aan theater, zekerder voelen. Het is geen uitzondering dat cliënten hun familie en begeleiders verrassen met wat ze kunnen en durven. Voor ons is het de uitdaging om te blijven zoeken naar kansen die onze cliënten de mogelijkheid geven om zichzelf te ontwikkelen.”