talanttalant

Kinderen genieten van zomerse activiteiten

Met wat creativiteit en flexibiliteit van onze collega’s komen de prachtigste initiatieven tot stand. Dit merken ook de kinderen van een van onze kinderwoonlocaties. Zij genieten elke zomer weer van zomerse activiteiten en een paar heerlijke dagen in een kampeerboerderij. Het team van hun locatie maakt ieder jaar weer een fantastisch vakantieprogramma waar de kinderen enorm naar uitkijken.

6 weken vakantie! Als wij dat voor de boeg hebben, vinden we dat een heerlijk vooruitzicht.  Menig ouder verzucht echter  –zeker na zo’n 3 a 4 weken-: “Gingen ze maar weer naar school!” Ook voor menig  kind op onze kinderwoonlocaties duurt 6 weken vakantie (te) lang. Ze missen school, die mede structuur geeft aan hun dag. Steeds de activiteiten doen die je normaal alleen in weekend doet of op woensdagmiddag, verveelt ook snel. En van verveling komt vervelend gedrag. Op vakantie gaan met ouders gebeurt steeds minder. Bijvoorbeeld vanwege financiële problemen of omdat het ouders niet lukt hun kind een paar dagen achter elkaar mee te hebben.

Bijzondere activiteiten

Al sinds een aantal jaren speelt een van onze kinderwoonlocaties daar op in. Zij maken elk jaar een vakantieprogramma met steeds weer een aantal bijzondere activiteiten. Dit is voor de kinderen iets waar ze naar uit kijken en waar ze een bijdrage aan leveren. Deze vakantie gaan ze bijvoorbeeld elke woensdag met zijn allen lunchen. Iedere groep maakt dan wat lekkers klaar. Ook een uitstapje naar een pretpark staat op de agenda.

Kampeerboerderij

Elk jaar wordt ook een kampeerboerderij gehuurd. In kleine groepjes gaan de kinderen daar een dag en nacht naar toe. Zij doen dan allerlei activiteiten. Zo gaan ze dit jaar bijvoorbeeld met een groep jongeren polsstokspringen, er wordt een high tea gemaakt en ze gaan bowlen. Uiteraard gaan ze ook lekker eten: gourmet, BBQ en natuurlijk het onvermijdelijke kampvuur. De voorpret is al hartstikke leuk !

Kinderen en medewerkers van de kinderwoonlocaties, een goede zomer gewenst !