talanttalant

Meedoen zorgt voor een mooiere Mienskip

“Meedoen door mensen met een beperking zorgt voor meer empathie. En dat heeft de samenleving nodig”, benadrukte de Koning in zijn gesprek met projectleidster Corrie van Hilten. De afgelopen jaren zijn er mooie initiatieven ontstaan, waardoor meedoen voor mensen met een beperking steeds makkelijker wordt. Het resultaat hiervan was te zien tijdens de officiële opening van Culturele Hoofdstad; cliënten deden volop mee. Van bezoeker tot vrijwilliger en zelfs een eigen minishow bij het paviljoen Obe.

Minishow
'We maken er een feestje van!’, klonk enthousiast over het plein. Het was de première van het Culturele Hoofdstadlied door een samengesteld koor en muzikale begeleiding van slagwerkgroep Syncoop. Kayleigh Kuypers verraste het publiek met haar aria en het gedicht van Ronald Varwijk verwoorde goed wat het betekent om je talenten te mogen tonen.

Cool
In de drie backstagetenten stonden cliënten klaar om de artiesten van koffie en thee te voorzien. “Wel cool”, zei Jan. Eén van de cliënten die meehielp als vrijwilliger. “Dan heb ik tenminste wat te doen.”

Kippenvel
“Ik had de hele avond kippenvel”, vertelt cliënt Peter Schippers. Samen met een vriend was hij uitgenodigd voor het officiële gedeelte van de opening in de Harmonie. Voor hun een speciale plek als bezoeker, maar ook vanaf de pleinen werd er genoten van het openingsspektakel.

Fantastische ervaring
Deel uit te mogen maken van zo’n groot evenement was voor iedereen een fantastische ervaring. Dankzij een mooi samenspel tussen de ‘mienskip’, cliënten, vrijwilligers en medewerkers, werd meedoen aan de officiële opening een groot succes!