talanttalant

Ambtenaren leggen kinderen van kinderdagcentra Talant in de watten

Kinderen van de kinderdagcentra van Talant en hun ouders zijn tijdens de Achtste dag in Leeuwarden in de watten gelegd door ambtenaren van de provincie. “Het was echt geweldig,” vertelt Corrie van Hilten enthousiast. Zij nam vanuit de samenwerking van Talant en LF2018 het initiatief voor deze bijzondere verwenmiddag op het Provinciehuis.

Speciaal voor de kinderen met een verstandelijke en meervoudige beperking werd het provinciehuis omgetoverd tot een supergezellig festivalterrein met onder andere muziekactiviteiten, de mogelijkheid om dieren te knuffelen, massages en snoezelen.

Heerlijk relaxed
Direct bij binnenkomst werden de kinderen en hun ouders gekoppeld aan een ambtenaar. Deze bleef de hele middag bij hen en nam ze mee naar de verschillende activiteiten in het provinciehuis. “Dat is natuurlijk heerlijk relaxed voor de ouders. En hierdoor waren ook de kinderen weer heel relaxed,” vertelt Van Hilten. De ambtenaren stelden zich zeer dienstbaar op. “Een van de kinderen wilde het liefste de hele middag op en neer in de lift, ook dat kon.” Van Hilten is vol lof over alle rust en tijd die er was om samen met de kinderen iets te ondernemen.

Schakel Achtste dag
De verwenmiddag werd afgesloten door de deelname aan één van de schakels van de Achtste dag; een golvende tunnel van reusachtige, gekleurde lakens. De kinderen werden uitgedaagd om een duik te nemen in deze speciale golven. De tunnel werd mede mogelijk gemaakt door atelier Michel Koene en het innovatieplatform Friesland.

 

Foto's met dank aan Siem Akkerman, Provincie Friesland