talanttalant

Talant opent winkel in Blokhuispoort

Talant heeft zijn intrek genomen in cel 16 in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Hiermee komt een langgekoesterde wens uit; een eigen winkel op een bruisende plek in de Culturele Hoofdstad. Tijdens een feestelijk moment op vrijdag 13 juli om 16.30 uur wordt de winkel officieel geopend.

“Het is zo bijzonder en overweldigend,” zegt begeleidster Wytske Hoekstra. “We zijn nu een week open en krijgen zoveel mooie reacties.” Mensen zijn enthousiast over de producten én over het concept. Alle producten zijn ‘eigenmakke’ door mensen met een verstandelijke beperking en hierdoor uniek. Het assortiment bestaat uit cadeauartikelen, woonaccessoires en kinderkleding.

Trots
“De klanten komen overal vandaan. Duitsland, maar ook Engeland en Japan,” vertelt Wytske. “Het is natuurlijk super dat we aan zoveel mensen kunnen laten zien wat we kunnen en dat onze producten in de smaak vallen. “Dit geeft een goed gevoel. Ook de makers zijn natuurlijk erg trots.”

Ondernemend Talant
De producten worden gemaakt bij de verschillende dagbestedingslocaties van Ondernemend Talant. Deze locaties hebben ook allemaal een eigen verkooppunt. Daarnaast worden er producten van Talant verkocht via de website van LF2018.