talanttalant

Mooie cadeaus met een goed gevoel

In de lijn ‘Eigenmakke’ worden bij dagbestedingslocaties van Talant en Wil mooie en originele cadeaus gemaakt. Alle producten worden met liefde en aandacht gemaakt en zijn hierdoor uniek. En alsof dat niet genoeg is, een deel wordt ook nog gemaakt van gerecyclede producten.

Zo worden bij X wat Oars in Drachten Berenburgflessen en wijnflessen omgesmolten tot fraaie serveerplateaus. Het blijkt een gewild cadeau. In samenwerking met Sonnema en Yokado, een bedrijf voor relatiegeschenken, zijn er maar liefst 2250 exemplaren gemaakt.

Van vlag naar tas
Bij Bascule in Sneek worden van de vlaggen van Leeuwarden-Fryslân 2018 fraaie tassen gemaakt. Geen enkel exemplaar is hetzelfde. “We wassen de vlaggen en knippen de kapotte stukken eraf. Daarna kiezen we de interessantste stukken van de vlag voor de tas,” vertelt Ria van de Werf. Zij verzorgt de acquisitie voor zowel Wil als Talant en bedacht het ontwerp van deze duurzame tas.

Kunstproducten
De Dopper en emaille mokken met hierop ‘Eigenmakke’ kunst doen het ook goed. Op de Dopper staat een door Escher geïnspireerd kunstwerk van Joke Wester. Zij werkt bij kunstatelier De Blauwe Roek in Drachten. Het kunstwerk van schaatsers van Ina de Jong prijkt op de emaille mokken. Zij maakte het schilderij bij Atteljee in Leeuwarden. Beide producten zijn een limited edition.

Samen
Talant en Wil werken graag samen met andere bedrijven en organisaties. Hierdoor ontstaan vaak mooie ideeën voor nieuwe producten. Op de dagbestedingslocaties bruist het van creativiteit. Ook heeft het Culturele Hoofdstadjaar een mooie impuls gegeven voor de lijn ‘Eigenmakke’ producten.

Verkooppunten:
Bascule, Peperstraat 1 in Sneek
Kado en Sa, Eeltje Folkertsmawei 7 in Leeuwarden en in winkel in de Blokhuispoort
Meer verkooppunten of meer weten? www.talant.nl/ondernemendtalant.