talanttalant

Talenten gezocht voor Sneeker gala

In theater Sneek is tijdens de Prokkelweek op vrijdagavond 7 juni het Sneeker gala; een gala-avond vol muziek en dans door mensen met én zonder beperking. De organisatie ligt in handen van Jelle Roeper die namens Talant het gala organiseert. Bigband Cue speelt ook een grote rol. De band zorgt voor muzikale begeleiding van artiesten.

Voor wie droomt van optreden voor publiek is het Sneeker gala een unieke kans. "Mensen met een beperking kunnen zich aanmelden voor de audities. We zoeken talenten op het gebied van zang en rap," vertelt Jelle Roeper. De audities zijn zaterdagmiddag 16 februari in het Atrium in Sneek. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 februari via de mail: jelleroeper@gmail.com. De geselecteerde artiesten kunnen rekenen op een coach die hen voorbereidt op het gala.

Artiesten
Naast individuele artiesten zijn er optredens van de Special Dancers, Advendo Slag & Vlag, slagwerkgroep Syncoop en het Talantkoor Buitengewoon. Ook start er een gelegenheidskoor samen met Bigband Cue. "Voor dit koor geldt dat iedereen kan meedoen; niet alleen mensen met een beperking, maar ook familie, vrienden en begeleiders. Samen zingen is niet alleen heel fijn, het is ook gezond," geeft Jelle Roeper enthousiast aan. 

Over Prokkel
De Prokkelweek is in 2007 ontstaan vanuit het initiatief van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten waarin zij samen met zeven andere organisaties de 'Verstandelijk gehandicapten 2-daagse' organiseerde. Inmiddels is Prokkel uitgegroeid naar een Prokkelweek, vol prikkelende ontmoetingen in heel Nederland. Talant vindt het belangrijk dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving en is daarom full-partner van Prokkel.