talanttalant

Talant gaat 25 zij-instromers opleiden tot Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg

Samen met ROC Friese Poort leidt Talant 25 zij-instromers binnen 3 jaar op tot persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg op niveau 4.

Vanwege de te verwachten personeelstekorten in de zorg zetten Talant en ROC Friese Poort in op het opleiden van zij-instromers. Dit doen zij door het aanbieden van een BBL-traject. Dit traject is maatwerk voor werkplekgericht leren en ontwikkelen voor de studenten. Talant neemt de zij-instromers in dienst en vanaf dag 1 draaien ze onder begeleiding van ervaren medewerkers mee in de praktijk. Om de zij-instromers goed te informeren zodat ze weten waar ze aan beginnen, nog voordat ze solliciteren, zijn er twee informatiebijeenkomsten georganiseerd. De eerste bijeenkomst was 26 februari, heel toepasselijk bij een Talantlocatie op de Ieleane 10 in Stiens. 

Goede voorbereiding
Met de informatiebijeenkomsten worden de kandidaten goed voorbereid op het werk, nog voordat ze daadwerkelijk hebben gesolliciteerd. Er wordt door het ROC en Talant informatie gegeven over Talant, het opleidingstraject en de arbeidsvoorwaarden. Ook kunnen bezoekers meteen alle vragen die ze hebben stellen aan opleiders, docenten en medewerkers. Praktijkopleider Sjoukje Mulder: “Met de informatiebijeenkomsten vindt eigenlijk de eerste selectie al plaats. Iemand die goed weet waar hij of zij aan begint, maakt voor zichzelf de keuze of het echt iets voor hem of haar is. En alles kan gevraagd worden, daar zijn we voor. Het is een mooi traject waarin studenten zelf de regie voeren over het scholingstraject en de eigen persoonlijke ontwikkeling.”

Contract
De zij-instromers krijgen een contract van 30 uur per week. Hiervan zijn 6 uren voor schooldagen en studiebegeleiding. Als het traject succesvol wordt afgerond wordt een vast contract aangeboden voor minimaal 24 uur per week.

De vacature is hier te vinden.