talanttalant

Vijfentwintigjarig bestaan locatie Greunshiem

Bij dagbestedingslocatie Greunshiem in Leeuwarden doen ze wat elk ander huishouden ook doet: samen boodschappen doen, koken en gezelschapsspellen. De dagbesteding brengt structuur in het dagelijks leven van cliënten. 9 mei vierden ze hun vijfentwintigjarig bestaan.

De locatie vierde het vijfentwintigjarig jubileum met een concert van Stichting Embrace. Daarnaast heeft de stichting ook een training verzorgd voor medewerkers van de dagbesteding en andere organisaties die in wijkzorgcentrum Greunshiem gevestigd zijn. “We willen hiermee laten zien dat we trots zijn op onze samenwerking en het belangrijk vinden om met elkaar in verbinding te zijn en te blijven,” vertelt Annie Spijkstra, hoofd van dagbesteding Greunshiem.

Samenwerking binnen en buiten wijkzorgcentrum Greunshiem
Naast dagbesteding Greunshiem zijn er in het gelijknamige wijkzorgcentrum in Leeuwarden meer zorgorganisaties gevestigd. Annie legt uit: “Wij zijn erg trots op de fijne samenwerking tussen de verschillende partijen, je kunt optimaal gebruik van elkaar maken. Ouderenzorg, kinderen van de kinderopvang, cliënten van Wil, Oorizon en bewoners van Talant: we proberen zoveel mogelijk samen te werken.” Ook een bakje doen in het buurthuis in de wijk behoort tot de mogelijkheid.

Van sjoelen tot de braintrainer
Greunshiem is een dagbesteding die zich richt op een zinvolle dag waarbij gekeken wordt naar de persoonlijke kwaliteiten, interesses en wensen van de cliënten. Naast huishoudelijke activiteiten als koken, doen cliënten aan beweging, spellen en creatieve bezigheden. Ook is er ruimte voor individuele activiteiten. Bijvoorbeeld spelletjes doen op de braintrainer of fietsen op de duofiets. Regelmatig doet de dagbesteding een uitstapje of maken ze een wandeling langs de Potmarge. Daarnaast zijn er bijna iedere middag activiteiten van de KwadrantGroep waarbij cliënten kunnen aansluiten, waardoor de keuze van cliënten nog breder is. Waar het vooral om gaat bij Greunshiem is sfeer en gezelligheid!