talanttalant

Een half uur duurzaam bezig

Een escaperoom om medewerkers bewust te maken van hun duurzaamheidskansen: het blijkt de perfecte manier voor medewerkers van Talant om samen te onderzoeken wat anders en beter kan. Jeroen de Groot is de bedenker van de innovatieve en mobiele escaperoom. Dankzij slimme vindingen kan hij deze gemakkelijk per fiets en openbaar vervoer verplaatsen.

Jeroen verandert bij het opbouwen van de escaperoom de woonkamer van de Talantlocatie aan de Wijnhornsterstraat in de kamer van Norbert. De hoofdpersoon van het verhaal. Zodra het team binnen is, wordt de deurkruk uit de deur gehaald. Ontsnappen is nu alleen mogelijk door het oplossen van cryptische puzzels en raadsels over duurzaamheid. Het team staat voor een uitdaging: binnen een half uur ontsnappen. Kennis over duurzaamheid, overleggen, samenwerken en het hoofd koel houden zijn een pre.

Winst

“Ik heb het er heet van”, klinkt het wanneer de inhoud van een box fanatiek en zorgvuldig wordt gesorteerd om een raadsel op te lossen. Vijf medewerkers onderzoeken en overleggen hoe ze de juiste codes kunnen vinden. Thema’s zoals klimaatverandering, de kosten van de energierekening en voeding komen voorbij. Deze club is het niet gelukt om binnen een half uur te ontsnappen. Ze zijn wel een ervaring rijker.

Confronteren

Jeroen heeft zijn huiswerk goed gedaan en confronteert het team tijdens de nabespreking met de kosten van hun energierekening en waterverbruik. Hij is ook praktisch en zoekt samen met de medewerkers naar oplossingen. Zo blijkt dat de lampen die continu branden best uit te kunnen. Verder complimenteert hij hen voor hun wekelijkse vegetarische dag. Ook adviseert hij het team hoe ze het thema duurzaamheid met cliënten kunnen bespreken. Jeroen als inspirator helpt, want hij is de duurzaamheid zelve en hiermee een goed voorbeeld. “Dit zou elk team moeten doen,” concludeert het hoofd van de locatie na afloop.

Duurzaamheid bij Talant

Duurzaamheid is een van de thema’s bij Talant. Dit in de relatie met de cliënt, zijn of haar ontwikkeling en de medewerkers. Maar ook wat betreft keuzes om klimaatverandering tegen te gaan. Afval scheiden, energie- en waterbesparing en het tegengaan van voedselverspilling hebben hierbij volop aandacht.