talanttalant

Prikkelende ontmoetingen bij Talant tijdens de Prokkelweek

Cliënten van Talant Prokkelen in de week van 3 tot en met 7 juni volop. Prokkels zijn mooie, leuke en gezellige ontmoetingen tussen mensen met én zonder beperking. Vaak gaat het om één activiteit, maar in Joure Prokkelen ze een week lang. Voor dit initiatief zijn ze door de landelijke organisatie genomineerd voor de Gouden Prokkel.

De locatie van Talant in Joure stelde samen met Miks Welzijn, Cios en verschillende bedrijven een gevarieerd programma samen. Ook de gemeente heeft het initiatief omarmd. Wethouder Luciënne Boelsma opent de Prokkelweek en gaat donderdagochtend met de cliënten in debat.

Andere Prokkels

Ook op andere plekken bij Talant wordt er geprokkeld. In Sneek is op vrijdagavond het Sneeker Gala. In Nieuweschoot is een Prokkelfair met mooie, unieke cadeautjes en woonaccessoires van veelal locatie van Ondernemend Talant en bij Greunshiem in Leeuwarden wordt ook volop geprokkeld. Verder doen cliënten mee aan de beleidsprokkel bij de PI en zijn er Prokkelstages.

Over Prokkel
De Prokkelweek is in 2007 ontstaan vanuit het initiatief van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten waarin zij samen met zeven andere organisaties de ‘Verstandelijk gehandicapten 2-daagse’ organiseerde. Inmiddels is Prokkel uitgegroeid naar een Prokkelweek, vol prikkelende ontmoetingen in heel Nederland. Talant vindt het belangrijk dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving en is daarom full-partner van Prokkel.