Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Cliënten Talant enthousiast over nieuwe appartementen

“Ik kan haast niet wachten tot dat ik in mijn eigen appartementje zit”, laat Johan Dijkstra enthousiast weten. In september verhuist hij naar de nieuwbouw van Talant aan de Ringweg in Drachten. In de voormalige school worden 30 woonappartementen gerealiseerd voor cliënten van Talant. Donderdag 4 juli konden de toekomstige bewoners en hun familie alvast een kijkje nemen.

Filmend met zijn smartphone loopt Johan door de nieuwe locatie. “Ik heb straks veel meer ruimte dan op de Eabekamp. En ik heb alles voor mijzelf,” vertelt Johan. “Ik heb heel veel zin in de verhuizing.” Dat geldt niet alleen voor Johan. Iedereen is enthousiast over de ruimte. Muren en vloeren werden opgemeten en in gedachten zijn de appartementen al ingericht.

Verbetering
“Door de verhuizing gaat iedereen er in wooncomfort behoorlijk op vooruit”, geeft projectleider Hendrik van der Veen aan. “Straks heeft iedereen een royale woonkamer, eigen kookgelegenheid, een eigen slaapkamer en eigen badkamer. Tijdens de bouw organiseren we inloopmiddagen, zodat ze alvast een kijkje nemen bij hun nieuwe woonplek.” De cliënten mochten uit een kleurenpalet zelf een keuze maken voor de kleur van de muur, vloer en raambekleding van hun appartement. “Zo kan iedereen iets kiezen wat bij hem of haar past.”

De bewoners
De meeste cliënten wonen nu nog bij de Talantlocaties aan de Wetterwille in Drachten en Eabekamp in Boornbergum. Ook verhuizen een aantal cliënten van andere Talantlocaties uit Drachten naar de Ringweg en biedt de locatie plaats aan een aantal cliënten van de wachtlijst. De locaties aan de Wetterwille en Eabekamp sluiten na de verhuizing.

 

ANBI
Scrollen