talanttalant

Wethouder Luciënne Boelsma feliciteert Talant met Gouden Prokkel!

Luciënne Boelsma feliciteerde dinsdagmiddag 9 juli Talant Joure met de Gouden Prokkel. Ze wonnen deze landelijke prijs omdat ze een prachtige Prokkelweek organiseerden samen met vele andere organisaties, waaronder de gemeente. Een van de activiteiten was een debat in de raadszaal. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking.

De wethouder valt meteen met de deur in huis en vraagt: “Hebben jullie het ondernemingsplan al klaar liggen?” Ze refereert aan het debat. Hierin spraken zij de wens uit om een winkel op te zetten met de eigen-gemaakte producten. De wethouder stelt iedereen meteen weer gerust: “Doe maar rustig aan hoor, dit ondernemingsplan mag ook na de zomervakantie aan ons gepresenteerd worden natuurlijk.”

Samenwerken
Het geeft wel aan waarom deze Prokkelweek zo belangrijk is. Door contact te onderhouden met meerdere organisaties buiten Talant ontstaan er nieuwe ideeën en – mooie samenwerkingen. De gemeente denkt graag met de wensen en ideeën van de locatie mee en de locatie brengt op haar beurt haar vele talenten aan het licht.

Serieus nemen
“Ik weet nog goed dat jullie twee zelfs met elkaar in debat gingen en dat was prachtig om te zien”, zegt de wethouder tegen Marieke en Lydia. Er was zoveel te bespreken. “Het ‘debat’ ging zelfs door op de wc”, vertelt begeleidster Rebekka Houwer lachend. Het is duidelijk dat er een band is ontstaan tussen de cliënten en de wethouder. “We voelen ons serieus genomen,” zegt Jacob, ”dat is ook waar de Prokkel over gaat.”

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking was in Utrecht. Dit was best een spannende dag. Er waren korte interviews en de laatste kansen werden benut om de jury met veel enthousiasme te overtuigen. Toen ze hoorden dat ze gewonnen hadden was er een enorme ontlading en veel blijdschap. De wethouder is zichtbaar trots en enthousiast en beloofd dat de burgemeester vast nog eens langskomt om verder in gesprek te gaan.