talanttalant

Sluiting Talantlocatie ‘de Fazant’ Surhuisterveen

In 2017 kwam het nieuws dat locatie de Fazant in Surhuisterveen zou gaan sluiten. Nu ruim twee jaar later is het zover. Er is voor alle 25 cliënten een geschikte nieuwe plek gevonden, die aan de wensen van cliënten en verwanten voldoet. Cliënten verhuisden bijvoorbeeld naar Kollum, Bolsward, Burgum, Leeuwarden of een locatie buiten Talant. De laatste cliënt is op 27 augustus verhuisd. Per 1 september is de locatie officieel gesloten.

Voordat het gebouw in de verkoop komt, zal de inboedel eerst verkocht worden. Ook is er nog een afscheid voor alle betrokken medewerkers, die de afgelopen tijd erg hard hebben gewerkt. Dit betekent dat er in september nog wel bedrijvigheid zal zijn op de locatie.

De reden van de sluiting
De Fazant is een oud gebouw en heeft regelmatig onderhoud nodig, wat erg veel geld kost. Ook wordt de zorgvraag groter, doordat de doelgroep ouder wordt en het sanitair te klein is. Er is kortom meer ruimte nodig dan beschikbaar om de juiste zorg te kunnen leveren. Hierdoor werd er besloten de locatie te sluiten.