talanttalant

Talant leidt eigen medewerkers op tot Verzorgenden IG

Maar liefst 71 agogisch geschoolde medewerkers van Talant worden intern opgeleid tot Verzorgende IG. Met deze investering in de eigen medewerkers wil Talant het zorgaanbod verder verbeteren. De scholing wordt in samenwerking met ROC Friese Poort verzorgd. Op 26 september was de aftrap bij de Friese Poort, locatie Wilaarderburen te Leeuwarden. Dick ter Wee (directeur Friese Poort) en Silvia Vuist (directeur Talant) spraken de medewerkers toe en wensten hen heel veel succes.

Binnen 14 maanden diploma
Het is de eerste keer dat er zoveel medewerkers tegelijk intern worden geschoold tot verzorgende IG. De opleiding tot mbo verpleegkundige werd al wel meerdere malen centraal aangeboden. Naar verwachting kunnen de deelnemers binnen 14 maanden hun diploma Verzorgende IG op niveau 3 bezitten. In samenwerking met de Friese Poort is de inhoud van de opleiding vormgegeven, zo geven diverse medewerkers van Talant gastlessen. Alida de Haas (hoofd Talant) is enorm trots: ”Wat een grote opkomst, daaruit blijkt wel dat dit initiatief enorm wordt gedragen onder de medewerkers”. 

Vaste gezichten
Annie Spijkstra, leidinggevende bij Talant en betrokken bij het opleidingstraject: “We merken dat veel begeleiders medische kennis missen. Doordat de medewerkers nu Verzorgende IG’ers worden, zijn ze straks bevoegd om een aantal verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Dit lossen we nu soms op door externe thuiszorg in te huren, en dat hoeft straks niet meer. Zo houden cliënten meer ‘vaste gezichten’, en geven we onze eigen medewerkers de kans om te ontwikkelen

Alle deelnemers hebben van Talant een kleine attentie gekregen en namens de hele organisatie wensen we ze veel succes!