talanttalant

Dagbesteding de Spil: de nieuwe naam voor 2e Hands & Grietje

Dagbestedingslocatie 2e Hands & Grietje heeft sinds eind augustus een nieuwe naam: Dagbesteding de Spil. Ook is de dagbesteding verhuisd naar een andere ruimte binnen multifunctionele accommodatie (MFA) De Spil in Heerenveen.

Het doel van dagbesteding de Spil is om de verschillende participanten binnen MFA De Spil te ondersteunen en hun werk te verlichten. Iedere cliënt is zoveel mogelijk op een groep/ locatie aan het werk die past bij zijn of haar mogelijkheden en wensen. De verhuizing naar een kleinere ruimte binnen kinderopvangcentrum Kinderwoud past hierbij. Net als het verdwijnen van het verkooppunt. Cliënten zijn namelijk bijna niet meer aanwezig in de dagbestedingsruimte van de Spil.

Voor iedereen een passende werkplek
Zelfstandige cliënten vinden deze manier van participeren geweldig. Deze groep cliënten is dan ook ‘meeverhuisd’. Een ander deel van de cliënten zal dagbesteding in woonzorgcentrum Herema State blijven doen. Tijdens de verhuizing was dit de tijdelijke locatie van dagbesteding de Spil. In Herema State komen nieuwe activiteiten, maar cliënten kunnen ook stagelopen op een andere locatie. Zo vindt iedereen een passende werkplek.