talanttalant

Oplevering nieuwe woonlocatie Tellepark in Heerenveen

Met de overdracht van een enorme sleutel was de oplevering van nieuwe woonlocatie Tellepark in Heerenveen op vrijdagmiddag 13 november een feit. Bernhard Hoekstra van ontwikkelaar Zwanenburg Projecten overhandigde de sleutel van 1,5 meter aan Julius Koops. Hij nam de sleutel namens alle 43 andere nieuwe bewoners van locatie Tellepark in ontvangst. Zij konden er vanwege corona helaas niet bij zijn.

De nieuwbouw van Talant in het Tellepark in Heerenveen bestaat uit twee gebouwen: de één aan de Meineszstraat en de ander aan de Coehoorn van Scheltingaweg. De gebouwen zijn door middel van een binnentuin met elkaar verbonden.

Talant biedt 24 uurszorg in het Tellepark. In beide gebouwen komen twee woongroepen voor elk 12 cliënten. Op de benedenverdiepingen ligt het accent op groepswonen. Elke cliënt heeft een eigen studio bestaande uit een zit-slaapkamer en een badkamer. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De bovenverdiepingen zijn wat meer gericht op zelfstandig wonen. Elke cliënt heeft een eigen appartement bestaande uit een zit-/slaapkamer, badkamer én keuken. Voor hen is er één gemeenschappelijke ruimte. Ook een ambulant team van Talant dat zelfstandig wonende cliënten in Heerenveen ondersteunt, gaat werken vanuit locatie Tellepark.

Na de oplevering heeft Talant nog een aantal weken nodig om de woningen in te richten en gebruiksklaar te maken. Daarna kan er verhuisd worden. De verhuizing gebeurt per groep en wordt uitgesmeerd over vier dagen: 7, 8, 9 en 10 december zijn de verhuisdata. De cliënten die nu nog op Talant locaties aan de Badweg/Hiddingastraat, Reling en Weegbree in Heerenveen wonen, verhuizen naar het Tellepark. Talant neemt afscheid van deze oude locaties. 

Met de oplevering van de nieuwe locatie voor Talant is de herontwikkeling van het Tellepark afgerond. In de afgelopen twee jaar realiseerde Zwanenburg Projecten er ook al drie woontorens met appartementen en zestien grondgebonden woningen.

Zwanenburg Projecten maakte onderstaande videobeelden van de sleuteloverdracht met een drone.