talanttalant

Cliënten verhuisd naar locatie Heerenveen Midden

Op 7, 8, 9 en 10 december verhuisden in totaal 38 cliënten van locaties Badweg/Hiddingastraat, De Reling en Weegbree in Heerenveen naar hun nieuwe locatie in het Tellepark, ook wel Heerenveen Midden genoemd.

In de week daarna werden bovendien nog een aantal nieuwe cliënten verwelkomd.

Een veelbelovend begin
Na een lange dag wachten op de dagbesteding kwam een aantal cliënten zeer gespannen binnen in de nieuwe woning, maar na slechts één nachtje slapen was die spanning bij velen al weg. “Ik ben als een blok in slaap gevallen” en “Ik heb geslapen als een roos,” viel te horen uit de monden van meerdere cliënten. Het warme welkom van de buren, de bewoners van woonzorgcentrum Marijke Hiem van Meriant, heeft daar ook vast aan bijgedragen! Natuurlijk moeten cliënten en medewerkers ook wennen aan hun nieuwe woon-/werkplek; daar nemen ze met elkaar ook zeker de tijd voor.

Mooie samenwerking
De medewerkers van de verschillende teams hebben hard gewerkt om de cliënten te begeleiden bij deze spannende verandering, alles in te pakken én op de nieuwe locatie al van alles voor te bereiden. Dat lukte mede door een goede samenwerking tussen de zorg en de afdelingen ICT, Huisvesting en Facilities & Services. De verhuizing is uitgevoerd door verhuisbedrijf Brandsma-Bultje dat inmiddels al veel ervaring heeft met het verhuizen van cliënten van Talant.

Vooruitgang voor cliënten
De nieuwbouw van Talant in het Tellepark bestaat uit twee gebouwen: de één aan de Meineszstraat en de ander aan de Coehoorn van Scheltingaweg. De gebouwen zijn door middel van een binnentuin met elkaar verbonden. Alle cliënten hebben een ruim appartement of studio mét eigen sanitair! Ze zijn er echt op vooruit gegaan.