talanttalant

Nieuwbouw Molenerf in Buitenpost in gebruik genomen

Verspreid over drie dagen verhuisden deze week 24 cliënten naar hun gloednieuwe locatie aan het Molenerf 114 in Buitenpost. De net aangescherpte coronamaatregelen en de aanhoudende regen konden de verhuispret niet drukken.

Aan het Molenerf in Buitenpost is vervangende nieuwbouw gekomen voor het voormalige Tjaskerhiem. Cliënten moesten daardoor twee keer verhuizen. In april 2018 verhuisden de meesten van hen naar een tijdelijke woonplek aan de Nieuwe Hale in Damwoude. Deze week, bijna drie jaar later, konden zij eindelijk terugkeren naar hun vertrouwde buurt. De locatie heeft een centrale ligging in de buurt en mede daardoor is er een goed contact met omwonenden. Het was voor cliënten en medewerkers ontzettend fijn om te horen dat omwonenden blij zijn dat zij terug zijn in de buurt!

Alle cliënten aan het Molenerf hebben hun eigen appartement. Daarnaast is er een steunpunt en een grote gezamenlijke woonkamer om samen te komen. De locatie heeft een binnentuin die komend voorjaar aangelegd wordt met mooie planten of kruiden.  

Op de website van aannemer Dijkstra Draisma vindt u een aantal mooie foto's van de nieuwbouw aan het Molenerf.​