talanttalant

Verhuisbericht: van De Omloop naar de Hantumerweg in Dokkum

Na drie dagen van verhuizen zijn alle 21 cliënten van De Omloop over naar hun nieuwe woningen aan de Hantumerweg 30 in Dokkum. In de loop van volgende week komen daar nog 11 nieuwe cliënten bij. Het merendeel van hen stroomt in van andere locaties van Talant, waaronder locatie Badhuisweg in Damwoude.

De nieuwbouw van Talant in Dokkum kwam op de plek, waar vroeger de J.J. Bouwmanschool stond. Het gebouw biedt ruimte aan vier woongroepen van acht cliënten. Elke groep heeft een ruime eigen huiskamer en elke cliënt heeft een ruime zit-/slaapkamer mét eigen badkamer en toilet.

Een verpleeghuis voor mensen met een verstandelijke beperking
Op locatie Hantumerweg wordt gespecialiseerde zorg geboden: het is een verpleeghuis voor ouderen met een verstandelijke beperking. In het ontwerp van de gebouwen is daar rekening mee gehouden. De huiskamers, gangen, studio’s en badkamers s zijn ruim opgezet en geschikt voor mensen in een rolstoel.

Investeringen in scholingen, samenwerking en domotica
Om gespecialiseerde zorg te kunnen bieden, is er in de afgelopen periode flink geïnvesteerd in het scholen van medewerkers. Alle begeleiders volgden een opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de huisartsenpraktijk in Dokkum. Wekelijks komt er een huisarts op locatie om dossiers door te spreken. Tot slot maken de begeleiders op locatie Hantumerweg gebruik van een geavanceerd domoticasysteem via een app op hun telefoon. Hierdoor kunnen zij sneller en beter reageren. Hoofd Cobi Vellinga is apetrots en noemt de Hantumerweg een unieke locatie.

De oorspronkelijke verhuizing stond gepland voor eind januari, maar corona gooide roet in het eten. Bij meerdere cliënten werd corona vastgesteld en de locatie moest dus in quarantaine. De verhuizing moest uitgesteld worden. Na een aantal moeilijke weken kon er nu eindelijk verhuisd worden en daar keek iedereen erg naar uit!

 

RTV NOF maakte onderstaande video over de nieuwbouw aan de Hantumerweg. Projectleider Hendrik van der Veen en hoofd Cobi Vellinga komen aan het woord.

ANBI
Scrollen