talanttalant

Nieuwbouw Talant op het terrein van LindeStede gestart

Talant gaat vernieuwen in Wolvega. Op het terrein van woonzorglocatie LindeStede van Meriant aan de Hortensiastraat komt nieuwbouw voor in totaal 36 cliënten. Het gaat om een gemengde groep: van kwetsbare ouderen tot jongeren die uit huis gaan en met begeleiding op zichzelf gaan wonen.

De nieuwbouw aan de Hortensiastraat is ter vervanging van dagbestedingsgroep Lindemarkt in LindeStede. En van de huidige woonlocaties van Talant aan de Brogge en Sickengaoord. Deze locaties voldoen niet meer aan de eisen van de tijd. Cliënten delen er bijvoorbeeld nog een douche en toilet. Bovendien zijn ze niet geschikt om intensieve zorg te bieden. Ze zijn verouderd en te klein van opzet. De dagbestedingslocatie aan de Hoofdweg blijft bestaan.

Verschillende soorten zorg en ondersteuning
De nieuwbouw bestaat uit drie gebouwen, waarin verschillende soorten zorg en ondersteuning wordt geboden:

  • ​Zelfstandig wonen voor in totaal achtien cliënten
  • Groepswonen voor in totaal achtien cliënten
  • Zinvolle dagbesteding en/of werk

Kinderboerderij wordt verplaatst
De kinderboerderij, die zorgt voor verbinding met het dorp Wolvega, blijft bestaan. Wel krijgt hij een nieuwe plek op de hoek van de Hortensiastraat en de Steenwijkerweg. Cliënten van Wil runnen de kinderboerderij samen met een aantal vrijwilligers.

De nieuwbouw op het terrein van LindeStede biedt mooie kansen om nauwer samen te werken tussen Talant, Meriant en Wil. Op zorginhoudelijk vlak, maar ook op het gebied van activiteiten en faciliteiten.

Planning
Als de bouw volgens planning verloopt, kan er in april 2022 verhuisd worden. ​

ANBI
Scrollen