talanttalant

Prokkelweek 2021: prokkel jij mee?

De Prokkelweek is dit jaar van maandag 7 t/m zaterdag 12 juni. De Prokkelweek heeft als doel ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking te promoten. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen. Talant is partner van de Prokkelweek en prokkelt actief mee.

Volg de opening live
Op vrijdag 4 juni om 16.00 uur opent minister Tamara van Ark (VWS) de Prokkelweek van 2021. Zij is daarvoor te gast tijdens de ProkkelParelParade. Een online talkshow waar Ellis Jongerius (ervaringsdeskundige) en Marian Geling (Prokkelprojectleider) in gesprek gaan met allerlei gasten over hun Prokkelactiviteiten. Kijk je mee? De ProkkelParelParade is live te volgen

Cliënten Talant doen mee aan online Beleidsprokkel
Op 10 juni organiseert de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een BeleidsProkkel over het VN-verdrag Handicap. Vier cliënten van Talant gaan in gesprek met wethouders uit de gemeente Dantumadiel, De Fryske Marren, Heerenveen en Noardeast-Fryslân.

Op dezelfde dag wordt een BeleidsProkkel georganiseerd over het klimaat, de effecten van klimaatsverandering en wat je zelf kan doen of al doet om klimaatsverandering tegen te gaan. Een client van Talant gaat, samen met andere deelnemers, in gesprek met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Deelnemers van de Beleidsprokkels stellen vragen en geven vanuit hun hun eigen ervaringen input aan beleidsmedewerkers, zodat zij in de toekomst beter beleid kunnen maken voor deze doelgroep.

Prokkel-ommetje
Onze Talantlocatie in Joure organiseert van 7 t/m 10 juni Prokkel-ommetjes. Samen wandelen is gezond en gezellig! Met een Prokkel-ommetje maken mensen met en zonder verstandelijke beperking op actieve wijze kennis met elkaar én elkaars leefwerelden.  

Benieuwd welke activiteiten er nog meer zijn?
Een overzicht van alle Prokkelactiviteiten kun je vinden op de website van Stichting Prokkel

ANBI
Scrollen