talanttalant

Nieuwe beleeftuin van De Jister in Burgum: een plek voor ontmoeting en beweging

Burgum is een beleeftuin rijker: op dinsdag 14 september 2021 opende de beleef- en beweegtuin van De Jister. De nieuwe beleeftuin is dé locatie voor cliënten en buurtbewoners om elkaar te ontmoeten, te bewegen en te ontspannen.

Tijdens de feestelijke opening heette Catrien Flisijn, hoofd van locatie De Jister, iedereen welkom en cliënten van De Jister onthulden samen de beweegtoestellen die in de tuin staan. Beweging-medewerker Gretha Boonstra gaf met cliënten en medewerkers van De Jister een demonstratie van de toestellen.

De beleef- en beweegtuin stimuleert om lekker buiten te zijn en nodigt uit om te bewegen en andere mensen te ontmoeten. In de tuin staan beweegtoestellen, zoals een handfiets en een voetfiets. Er is een wandelpad door de tuin, en de schommelbank is een prachtige plek om van de planten te genieten. Niet alleen de cliënten van zorgorganisaties Talant, Wil, Integra en Koninklijke Visio hebben toegang tot de tuin. De tuin is ook toegankelijk voor verwanten van cliënten en omwonenden van De Jister, zodat iedereen zich welkom voelt en makkelijk met elkaar in contact komt. Ook op avonden en in het weekend is de tuin open.

Gezonde leefomgeving
Talant wil met de beleef- en beweegtuin bij De Jister in Burgum een prettige en gezonde leefomgeving creëren voor cliënten én buurtbewoners. Een plek die op een laagdrempelige manier uitnodigt om met elkaar in contact te komen en om buiten te bewegen. Want bewegen, ontspannen en sociale contacten zijn van groot belang voor een goed en zinvol leven. Mede dankzij subsidie vanuit het Iepen Mienskip Fûns van de provincie Fryslân, donatie van het Fonds de Gavere en fondsenwervende acties van de cliënten is de beleef- en beweegtuin van De Jister gerealiseerd.

ANBI
Scrollen