Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Subsidie van 1,5 miljoen toegekend aan Alliade

De Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) heeft een subsidie van €1,5 miljoen toegekend aan Alliade. Dit bedrag is bedoeld voor de inzet van coördinerende verpleegkundigen binnen Talant. Om daarmee medisch verpleegkundige zorg aan VG-cliënten te kunnen blijven bieden. Erg belangrijk, nu de grootste groep cliënten op leeftijd is.

Goede medische verpleegkundige zorg voor elke cliënt
Inmiddels is meer dan de helft van de cliënten van Talant ouder dan 50 jaar. Ouderen met een verstandelijke beperking hebben veel eerder en meer gezondheidsproblemen dan andere ouderen. Hierdoor ontstaat er een andere zorgbehoefte. De inzet van coördinerende verpleegkundige helpt hierbij. Hij/zij ondersteunt alle cliënten en begeleiders van verschillende locaties van Talant. En zorgt voor een goede verbinding met huisartsen, het ziekenhuis en de (interne) behandelaren. Hiermee is er voor elke cliënt goede medisch verpleegkundige zorg beschikbaar.

Innovatief en waardevol
De Nza ziet ook dat dit onderwerp van de toenemende groep ouderen in de gehandicaptenzorg meer aandacht verdient. Ze vinden de rol van de coördinerende verpleegkundige om deze zorgvraag te ondervangen innovatief en waardevol. Met dit prachtige bedrag wordt de nieuwe functie de komende drie jaar uitgerold over alle regio's van Talant.  

Nieuwsgierig naar deze nieuwe functie? Solliciteer dan via onderstaande knop!

ANBI
Scrollen