Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Talant steunen

Talant is als onderdeel van Zorggroep Alliade aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarnaast zijn er een drietal steunstichtingen verbonden aan Talant die eveneens de ANBI-status hebben. Deze stichtingen realiseren extra’s voor cliënten van Talant die het leven beter en leuker maken, elk vanuit een eigen invalshoek.

Stichting Vrienden van Talant

Dankzij schenkingen, donateurs en legaten vervult De Vrienden van Talant wensen voor mensen met een verstandelijke beperking in Friesland. Het gaat om extra’s en om zinvolle aanvullingen op het niet-reguliere zorgaanbod.

Stichting Hendrik en Anne Bosma

De stichting Hendrik en Anne Bosma stelt geld beschikbaar voor paardensport-activiteiten voor cliënten van Talant. De Stichting is op 17 juli 2004 in het leven geroepen door de heren Hendrik en Anne Bosma. In hun testament hebben zij bepaald, dat als enige erfgenaam de Hendrik- en Anne Bosma Stichting in aanmerking komt. 

Lokale initiatieven

Talant ontvangt naast steun van stichtingen ook frequent ondersteuning vanuit lokale initiatieven. Voorbeeld(en) hiervan:

  • Dankzij verschillende sponsoren kon de Talantlocatie aan de Maria Louisestraat in Joure een nieuwe bus aanschaffen. Met de bus worden de nodige ritjes gemaakt naar bijvoorbeeld het werk en het ziekenhuis. Ook kunnen de cliënten er nu makkelijker op uit. De sponsoren zijn allemaal lokale ondernemers uit Joure en omgeving.

 

ANBI
Scrollen