talanttalant

De profylfoto fan Klaas

De vlag op de kerktoren; dat is de profielfoto van Klaas. En hiervoor heeft deze boer uit Zweden een goede reden. Wommels is zijn geboortedorp. Hier groeide hij op. De vlag op de toren symboliseert een van zijn mooie jeugdherinnering. Zijn verhaal én die van vele andere bewoners en oud-bewoners vormen de rode draad in deze muzikale theaterproductie van Under de toer.

Bewoners van Tywerthiem, een woonlocatie van Talant, verzamelden veel van die verhalen. Hun verbeelding en eigenzinnige kijk op bijzondere gebeurtenissen in Wommels gaf tekstschrijver Sjoukje de Boer volop inspiratie.

De productie gaat over verlangen, weggaan en terugkeren, over het groene gras, heimwee en keuzes maken. Maar ook over perceptie en werkelijkheid. De profylfoto fan Klaas is een originele, relativerende en universele ode aan de verhalen van het geboortedorp van Klaas.

Kom langs en geniet!

De voorstellingen zijn  in september en oktober rondom de grote kerk van Wommels. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Jumbo in Wommels en via VanPlan.