Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Woonplek voor ouderen met een (licht) verstandelijke of meervoudige beperking

Met een verstandelijke of meervoudige beperking kunnen de jaren soms zwaarder tellen en dat vraagt aangepaste (ouderen)zorg en ondersteuning. Wij bieden dat in onze eigen woonlocaties en binnen woonzorgzones waar we samenwerken met partners.

Wie al bij Talant of een vergelijkbare zorgaanbieder woont, kan vrij natuurlijk doorstromen naar een woonlocatie voor ouderen als de tijd daar rijp voor is.

Het komt ook voor dat mensen met een beperking altijd uitstekend zijn opgevangen door familie, maar bij het ouder worden een nieuwe woonplek nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat de zorg te specialistisch of te intensief wordt voor hun naasten, die zelf ook ouder worden. Talant heeft enkele woonlocaties speciaal voor ouderen, met aangepaste voorzieningen en een speciaal dagprogramma. Onze klantadviseurs informeren u hier graag over. 

In de praktijk doen we dat zo:

Een fijne oude dag

Een fijne oude dag staat centraal, daarom zijn eigen tempo en interesses leidend.

Aandacht voor veranderende zorgvraag

De begeleiders hebben oog voor de lichamelijke en psychische veranderingen die bij het ouder worden horen, zodat ze kunnen inspelen op de veranderende zorgvraag.

Samenwerking met specialisten

Het samenspel met specialisten hoort standaard bij onze ouderenzorg, evenals nachtzorg.

Eigen zit- en slaapkamer

Ouderen delen samen voorzieningen en hebben daarnaast een eigen zit-/slaapkamer. In sommige gevallen zijn er ook aanleunwoningen gekoppeld aan de hoofdlocatie.

Aangepast dagbestedingsprogramma

We bieden een speciaal dagbestedingsprogramma aan voor ouderen, zowel in onze centra voor dagbesteding als in verzorgingshuizen. Een combinatie van actief blijven, vaardigheden oefenen, ontspanning en gezelligheid.

Talant werkt samen met zorgpartners

Sommige ouderen met een beperking wonen binnen Woonzorgzones, waar Talant actief is met partners uit de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, huisartsen en fysiotherapeuten.

Woonlocaties voor ouderen

Type
Geschikt voor
Plaatsnaam
ANBI
Scrollen