Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Wonen voor volwassenen met een (licht) verstandelijke of meervoudige beperking

Bij Talant kunnen volwassenen met een (lichte) beperking op allerlei manieren wonen. Samen met u zoeken we een geschikte woonplek.

Volwassenen die bij Talant wonen zijn allemaal in enige mate afhankelijk van zorg, ondersteuning en begeleiding. Dat heeft effect op het dagelijkse leven en de manier van wonen. Talant biedt wonen met intensieve begeleiding, zelfstandig wonen met hulp nabij en alles daartussenin.

Om welke woonvorm het ook gaat: wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuisvoelt. Een thuis gaat vooral over jezelf kunnen zijn. Daarom gaan we samen op zoek naar een geschikte woonplek en staat ruimte voor 'eigenheid' voorop bij alle onze woonlocaties voor mensen met een (lichte) beperking. 

In de praktijk doen we dat zo:

Gevarieerd woonaanbod

Van een aangepaste woonomgeving met ondersteuning tot beschermd wonen: ons woonaanbod van is zeer gevarieerd. Samen kijken we welke plek het beste aansluit.

Grote organisatie, kleinschalig georganiseerd

Talant is groot, maar onze woonvoorzieningen zijn kleinschalig opgezet. Naast gedeelde woonruimten hebben bewoners altijd een eigen zit-/slaapkamer. Sommigen hebben een zelfstandig appartement dat grenst aan een grotere woonvoorziening.

Midden in de samenleving

Veel van onze – meestal geschakelde – woningen staan gewoon in een dorp of stad. Ook voormalige instellingsterreinen maken steeds meer deel uit van woonwijken.

Bezoek is altijd welkom

Familie, vrienden en kennissen zijn altijd welkom om langs te komen of een uitstapje te maken. Sommigen organiseren met elkaar een familie-doe-dag voor het hele huis of realiseren met elkaar een moestuin. Zulke initiatieven worden zeer gewaardeerd.

Zo gewoon mogelijk

We stimuleren bewoners gebruik te maken van voorzieningen in de buurt, zoals supermarkt, park, huisarts en wijkcentra. Vanzelfsprekend waar nodig met begeleiding.

Leren wordt gestimuleerd

Wat bewoners zelf kunnen, doen ze zelf. Waar zorg en ondersteuning bij nodig is komen de begeleiders in beeld. We oefenen met wat mensen graag willen leren, bijvoorbeeld meer zelfstandig eten, koken, aankleden, wassen of boodschappen doen.

Mogelijkheden voor dagbesteding

Overdag kunnen bewoners desgewenst terecht bij één van onze centra voor dagbesteding.

Woonlocaties voor volwassenen

Type
Geschikt voor
Plaatsnaam
ANBI
Scrollen