talanttalant

Volwassen wonen is… ruimte voor eigenheid

Wonen draait om veel meer dan een praktische plek om te eten en te slapen. Ons huis is de plek waar we ons omringen met dierbare spullen en waar we het gezellig maken, alleen of met anderen. Op een plek die ‘eigen’ is, kunnen we onszelf zijn en voelen we ons thuis. Daarom staat ruimte voor eigenheid voorop bij al onze woonlocaties.

Volwassenen die bij Talant wonen zijn allemaal in enige mate afhankelijk van zorg, ondersteuning, begeleiding of bescherming. Dat heeft effect op het dagelijkse leven en de manier van wonen. Het realiseren van een eigen plek vindt bij ons daarom altijd plaats in samenspel met elkaar: de bewoners, hun familie, de begeleiders en vaak ook nog vrijwilligers of andere betrokkenen uit de omgeving. Thuis zijn bij Talant draait dus vooral om thuis zijn bij elkaar, in goed overleg en vertrouwen. Dat is pas echt noflik. Uiteraard lukt dat het beste als de praktische basisvoorwaarden allemaal kloppen, van een fijne woonplek tot goede zorg.

In de praktijk doen we dat zo:

Gevarieerd woonaanbod

Van een aangepaste woonomgeving met ondersteuning tot beschermd wonen: ons woonaanbod van is zeer gevarieerd. Samen kijken we welke plek het beste aansluit.

Grote organisatie, kleinschalig georganiseerd

Talant is groot, maar onze woonvoorzieningen zijn kleinschalig opgezet. Naast gedeelde woonruimten hebben bewoners altijd een eigen zit-/slaapkamer. Sommigen hebben een zelfstandig appartement dat grenst aan een grotere woonvoorziening.

Midden in de samenleving

Veel van onze – meestal geschakelde – woningen staan gewoon in een dorp of stad. Ook voormalige instellingsterreinen maken steeds meer deel uit van woonwijken.

Bezoek is altijd welkom

Familie, vrienden en kennissen zijn altijd welkom om langs te komen of een uitstapje te maken. Sommigen organiseren met elkaar een familie-doe-dag voor het hele huis of realiseren met elkaar een moestuin. Zulke initiatieven worden zeer gewaardeerd.

Zo gewoon mogelijk

We stimuleren bewoners gebruik te maken van voorzieningen in de buurt, zoals supermarkt, park, huisarts en wijkcentra. Vanzelfsprekend waar nodig met begeleiding.

Leren wordt gestimuleerd

Wat bewoners zelf kunnen, doen ze zelf. Waar zorg en ondersteuning bij nodig is komen de begeleiders in beeld. We oefenen met wat mensen graag willen leren, bijvoorbeeld meer zelfstandig eten, koken, aankleden, wassen of boodschappen doen.

Mogelijkheden voor dagbesteding

Overdag kunnen bewoners desgewenst terecht bij één van onze centra voor dagbesteding.

Woonlocaties voor volwassenen

Type
Geschikt voor
Plaatsnaam
ANBI
Scrollen