Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Specialisten die anders kijken en luisteren

Bij lichamelijke of psychische klachten is het belangrijk om inzicht te hebben in de impact van een verstandelijke of meervoudige beperking. Talant heeft daarom specialisten in huis die in staat zijn op een andere manier te kijken en te luisteren als cliënten een specifieke hulpvraag hebben. Ook in de behandeling sluiten ze goed aan bij de mogelijkheden van de cliënten.

In elke levensfase of situatie kan zich een probleem voordoen in het lichamelijke of geestelijke functioneren. Daarom vervullen onze specialisten zowel een rol bij de kinderdagcentra als bij onze woonlocaties, ouderenzorg en dagbesteding.

Samenspel met de begeleiders is essentieel, omdat zij in de dagelijkse ondersteuning van cliënten bepaalde klachten kunnen voorkomen, beperken of herkennen. Is er sprake van (para)medische hulpvragen of gedragsproblematiek, dan staan de specialisten klaar voor diagnostiek en behandeling.

Dit hebben we in huis:

Medische zorg

Medische zorg; van artsen-VG, algemeen medische artsen en verpleegkundig specialisten tot (praktijk)verpleegkundigen en doktersassistentes.

Paramedische zorg

Paramedische zorg; van fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten tot diëtisten, speltherapeuten en muziektherapeuten.

Gedragskundigen

Gedragsdeskundigen; van (kinder)psychiaters en GZ-psychologen tot orthopedagogen en systeemtherapeuten.

Geestelijke verzorging

Onze geestelijke verzorgers ondersteunen cliënten, verwanten en teams op het gebied van ethiek, palliatieve zorg en zingeving. 

 

De Omswaai: onderzoek, behandeling en verblijf bij psychische problemen

Voor mensen met zowel een verstandelijke beperking als psychische problemen werkten GGZ Friesland en Talant samen onder de naam De Swaai. Per 1 januari 2017 is er een einde gekomen aan deze samenwerkingsvorm. De kliniek in Beetsterzwaag is verder gegaan onder de naam Omswaai en telt achttien bedden waar mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problemen terecht kunnen voor onderzoek, behandeling en verblijf. Ook is crisisopvang mogelijk.

ANBI
Scrollen