Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Een tweede (t)huis voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking

De zorg voor een kind met een verstandelijke of meervoudige beperking weegt soms zo zwaar, dat u thuis niet meer kunt geven wat uw zoon of dochter nodig heeft. Het vraagt moed en liefde om een andere woonplek te kiezen voor uw kind, zodat hij of zij kan opgroeien met alle benodigde zorg en begeleiding dichtbij. Thuis blijft thuis, maar Talant kan een fijn tweede huis bieden waar kinderen met een beperking zoveel mogelijk tot hun recht komen.

Onze begeleiders bieden passende zorg en ondersteuning, maar kijken ook verder dan de verstandelijke of meervoudige beperking. Ze stimuleren de sterke punten van kinderen en haken zo goed mogelijk aan bij hun karakter en natuurlijke ontwikkeling. Leven in het nu met oog voor de toekomst, dat is wonen voor kinderen bij Talant.

In de praktijk doen we dat zo:

Samenwerking met ouders

Ouders blijven zoveel mogelijk betrokken bij de opvoeding en het dagelijkse leven. U bent altijd welkom en als het kan, komt uw kind in de weekenden of vakanties thuis.

Rekening houden met elkaar

In onze huizen wonen meerdere kinderen samen met begeleiders in een woning. Iedereen wil graag de ruimte om zichzelf te zijn, daarom leren we rekening te houden met elkaar.

Net als thuis...

Net als thuis heeft iedereen een (klein) aandeel in het huishouden.

Een vaste dagstructuur

Werken met een voorspelbare dagstructuur zorgt voor houvast en veiligheid.

Overdag naar school/dagbesteding

Kinderen gaan overdag naar school of een centrum voor dagbesteding. In de vrije tijd is er ruimte voor sport, spel en uitstapjes.

De kinderen kunnen kind zijn

Gewoon kind kunnen zijn is net zo belangrijk als zorg, begeleiding en ontwikkeling!

Woonlocaties voor kinderen

Type
Geschikt voor
Plaatsnaam
ANBI
Scrollen