Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
talanttalant

Talant is er voor jong tot oud

Talant helpt mensen met een verstandelijke beperking en een indicatie voor langdurige zorg (Wlz). Van jong tot oud, in heel Friesland. We helpen iedere cliënt zoveel mogelijk zelf beslissingen te nemen en mee te doen in de samenleving. Wensen en behoeften staan daarbij centraal. Samen kijken we vooral naar wat wél kan.

We verlenen passende zorg in de vorm van: ondersteuning, dagbesteding, wonen en behandeling. Dat doen we samen met de mensen die belangrijk voor de cliënten zijn. Zo zorgen we samen voor een goed en zinvol leven voor alle cliënten.

Zorg en ondersteuning dichtbij de cliënt

Een plek voor opvang, wonen of dagbesteding is pas fijn als het vertrouwd voelt. Daarom is Talant, met ruim 300 locaties in Friesland, altijd dichtbij. In kliniek De Omswaai in Beetsterzwaag biedt Talant klinische open en gesloten (crisis)behandeling.

Kwetsbare groepen

Alle cliënten kunnen rekenen op passende zorg en begeleiding. Ook de mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Zij zijn extra kwetsbaar door de combinatie van verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Voor deze groep bieden wij dag en nacht intensieve verzorging door zeer deskundige begeleiders. Die individuele benadering geldt ook bij de intensieve begeleidingsgroepen (IBG) voor mensen met zogenoemd ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’ en andere kwetsbare groepen.

ANBI
Scrollen